Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CIRCUIT CHINA-MONGOLIA 2015

Descriere

ULAN BATOR - KARACHORUM - KHOTON - KHAR BALGAZ - ULAN BATOR - TRAVERSAND MONGOLIA - BEIJING - XIAN - LUOYANG - SUZHOU - SHANGHAI - GUANGZHOU - HONG KONG - MACAO - HONG KONG. 09.09.2015 - 29.09.2015
Program:

Ziua 1. BUCURESTI – ULAN BATOR
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda si imbarcare pentru zborul spre Mongolia via Istanbul. Noapte si cina la bord.
Ziua 2. BINE ATI VENIT IN MONGOLIA !
Mic dejun. Sosire in Ulan Bator. Bine ati venit in Mongolia ! Transfer la hotel pentru odihna. Seara, cina de bun venit! Cazare Ulan Bator.
Ziua 3. KARACHORUM
Mic dejun. Plecam spre vest, prin Valea Orhon cuprinsa in Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru a ajunge la Karachorum, fosta capitala a imperiului, cunoscuta mai ales datorita Manastirii Erdene Zuu, cea mai mare si mai veche manastire budhista din Mongolia, cu numeroase temple fascinante, inconjurata de cele 102 stupe. En route vom face un scurt popas sa admiram cascada. Dupa pranz, vom vizita manastirea si ruinele orasului, amintind de vremea imperiului lui Genghis Khan. Prima noapte a acestei aventuri inedite o vom petrece in traditionalele ‘ger’, locuinte sub forma de corturi circulare in care locuiesc majoritatea mongolilor din afara oraselor, situate intr-un complex turistic amenajat. Cazare si cina Karachorum.
Ziua 4. KHOTON
Mic dejun. Continuam traseul spre nord, prin pitorescul satulet Khoton. Dupa-amiaza ajungem la lacul Ogii Nuur, situat la altitudinea de 1387 m, in mijlocul unor peisaje idilice, unde ne vom opri pentru cazare. Plimbare optionala cu barca pe lac. Vom putea admira numeroasele specii de pasari, unele dintre ele foarte rare, care populeaza lacul. Cazare si cina.
Ziua 5. PRIN STEPELE MONGOLIEI
Mic dejun. Plecam imbarcati in jeep-uri de teren spre vestul Mongoliei, traversand peisajele stepelor cu vegetatie pitica. Scurt popas in satul Khar Balgaz, fosta capitala a hanatului turcesc care a condus Mongolia inainte de Genghis Khan. La 275 km de capitala intram in Parcul National Terelj, in mijlocul unui peisaj desertic, captivant, cu dune de nisip si interesante formatiuni geologice. Pranzul il vom servi sub forma de picnic. In drumul nostru vom avea prilejul sa vizitam numeroase gospodarii ale famililor locale care se ocupa cu cresterea cailor. Cazare si cina.
Ziua 6. KHAR BALGAZ – ULAN BATOR
Mic dejun. Intoarcere in Ulan Bator cu un scurt popas en route pentru a vizita monumentul lui Genghis Khan. Vom servi pranzul apoi vom continua cu turul capitalei Mongoliei, oras asezat intr-un vast bazin, la 1350 m altitudine, inconjurat de cei patru munti sfinti Bogdh Khan, Songino Khairkhan, Chingeltei si Bayanzurkh. Turul ne poarta prin Piata Sükhbaatar, locul unde a fost proclamata independenta tarii in 1921, pe langa Cladirea Parlamentului si Palatul Culturii, continuand cu vizitarea Muzeului de Istorie Naturala sau a Palatului de Iarna Bogd Khaan. Seara cina traditionala de ramas bun. Cazare Ulan Bator.
Ziua 7. TRAVERSAND MONGOLIA
Transfer matinal la gara centrala si imbarcare in trenul Trans-Mongolian cu destinatia Beijing. Calatoria in sine va fi fascinanta, o adevarata bucurie pentru toti cei care au visat sa calatoreasca pe aceasta ruta faimoasa. Vom fi captivati de un peisaj selenar al Desertului Gobi, cel mai mare desert din Asia si cel de-al cincilea ca marime in lume. Vom strabate 2800 km prin stepele valurite ale Asiei Centrale, populate pe alocuri de traditionalele iurte - corturi circulare ale mongolilor nomazi. Mongolia este una din foarte putinele tari unde viata nomada inca mai exista, ca acum 5 secole. Noapte in tren.
Ziua 8. MARELE ZID CHINEZESC - BEIJING
Ne trezim captivati de frumusetea nordului Chinei admirand in drumul nostru, Marele Zid Cinezesc, peisaje pitoresti si viata de zi cu zi a Chinei de Nord care freamata in satele si orasele pe care le traversam. Nu ratati cel mai frumos punct de belvedere al calatoriei noastre, km 284, de unde veti avea o priveliste unica asupra emblemei civilizatiei chineze - Marele Zid. Sosire in Beijing in cursul dupa-amiezii, transfer la hotel si timp liber. Seara sunteti invitati la un extraordinar spectacol de acrobatie. Cazare Beijing.
Ziua 9. BEIJING
Mic dejun. Tur panoramic Beijing, trecand prin Piata Tian’anmen, cea mai mare piata publica din lume, ajungand apoi la Muzeul Palatului, supranumit Orasul Interzis. Complexul palatelor imperiale a fost resedinta imparatilor Chinei de peste 500 de ani ( dinastiile Ming si Qing ). Cateva din marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Dupa pranz, pe care il vom servi la un restaurant local, vizitam Palatul de Vara, construit de dinastia Jin, inconjurat astazi de cea mai mare gradina regala. Continuam cu vizitarea Templului Cerului, unde imparatii Ming si Qing obisnuiau sa se roage pentru prosperitatea tarii. Acesta este cel mai mare complex de temple din China care a supravietuit pana astazi. Seara, Cazare Beijing.
Ziua 10. BEIJING
Mic dejun. Dimineata excursie cu autocarul la Marele Zid Chinezesc– emblema a civilizatiei chineze, singura constructie de pe Pamant ridicata de mana omului vizibila din spatiul cosmic. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza continuarea turului cu Mormintele Regilor Ming ( 1368 – 1644 ), strabatand Drumul Sacru printre giganticele sculpturi de marmura ce infatiseaza figuri umane si animale strajuind mormintele. Seara plecare spre Xian cu trenul. Noapte in tren ( vagon de dormit ).
Ziua 11. XIAN
Sosire dimineata in Xian. In turul de astazi vom vizita Zidul vechi ce inconjoara orasul, unul din cele mai bine conservate din China, Mormantul lui Qin Shi Huang, cu soldatii si caii de terra-cota ce imprejmuiesc necropola. Dejun la restaurant si continuam cu vizitarea Muzeului Provincial si a Marii Pagode a Gastei Salbatice, construita in anul 625. Aici se gasesc numeroase colectii de scrieri budhiste aduse din India de eminentul calugar Xuanzang. Seara participare optionala la un spectacol traditional cu cina ‘jiaozi’. Cazare Xian.
Ziua 12. XIAN - LUOYANG
Mic dejun. Plecare cu trenul spre Luoyang, intr-o calatorie de aprox. 5 ore, strabatand spre est peisajele deluroase ale Chinei centrale. Sosim aprox. ora 14.00 in Luoyang, asezare preistorica, avand reputatia preeminenta de leagan ancestral al civilizatiei chineze. Vreme de patru milenii, Luoyang a servit drept capitala a treisprezece dinastii chineze, inclusiv prima dinastie Xia ( sec 21-16 I.C. ). Cele peste doua mii de grote adapostesc zeci de mii de statui ale lui Budha si numeroase pagode. Pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza libera sau, optional, excursie in Denfeng pentru a vizita faimosul Templu Shaolin, un amplu ansamblu religios, fascinant, situat pe Muntele Cantecului, de care se leaga originea artelor martiale si a budhismului zen chinezesc. Cazare Luoyang.
Ziua 13. LUOYANG
Mic dejun. Ne deplasam la complexul de grote si pesteri subterane din Parcul National Longmen (patrimoniu UNESCO), considerat ca unul din cele mai bogate tezaure de sculpturi din piatra si inscriptii murale. Dupa dejun, continuam cu o vizita la Templul Calului Alb, al treilea mare reper cultural din Luoyang, loc de obarsie a budhismului in China. Seara ne imbarcam in tren, plecand spre Suzhou. Cazare in tren (vagon de dormit).
Ziua 14. SUZHOU - SHANGHAI
Sosire in cursul diminetii in Suzhou. Aflat in mijlocul Deltei fluviului Yangtze, Suzhou este supranumit si ‘Venetia Orientului’, datorita numeroaselor canale, lagune si lacuri, care reprezinta aproape jumatate din suprafata orasului. Pe langa minunatele peisaje cu nenumarate poduri din lemn, pagode colorate, Suzhou este in primul rand faimos prin sutele de gradini magnifice, de o armonie perfeca ( unele din ele facand parte din patrimoniul UNESCO ), apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume. Vom vizita Gradinile ‘Padurea Leilor’, intinse pe o suprafata de 10 mii mp, dupa care vom urca pe Dealul Tigrului, unde vom putea admira cateva superbe monumente culturale si istorice, vechi de sute si mii de ani, cum ar fi Mormantul Regelui He Lu, Templul si Pagoda Yunyan, Fantana lui You Lu, Vila Yongcui Shanzhuang, ale carei gradini sunt o veritabila capodopera de arta peisagistica. Dupa pranzul servit la un restaurant local, ne deplasam cu autocarul la Shanghai pe un traseu de aprox. 2 ore. Cazare Shanghai.
Ziua 15. SHANGHAI
Mic dejun. Incepem explorarea metropolei Shanghai cu un tur panoramic, vizitand Orasul Vechi, Templul budhist Jade, Piata Poporului, Gradina Yuyuan. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultra dezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Dejun la un restaurant local. Cazare Shanghai.
Ziua 16. SHANGHAI - GUANGZHOU
Mic dejun. Timp liber in prima parte a zilei pentru vizite individuale, cumparaturi etc. Dupa-amiaza zbor spre Guangzhou. Sosire in Guangzhou si cazare.
Ziua 17. GUANGZHOU – HONG KONG
Mic dejun. In Guangzhou, oras cu radacini adanci in istoria si cultura Chinei, fosta capitala a trei dinastii importante, vom vizita Templul Familiei Chen ( astazi avand rol si de academie ), Statuia celor cinci Capre, Turnul Zhenhai, Insula Shamian, Templul Liurong. Pranz la un restaurant cantonez. Plecare cu autocarul spre Hong Kong, oras cosmopolit si plin de vitalitate, cu cladiri moderne ‘zgarie-nori’, unul din cele mai frumoase orase din Asia. Cazare Hong Kong.
Ziua 18. HONG KONG
Mic dejun. Turul orasului Hong Kong include Victoria Peak, de unde se deschide o panorama superba a orasului, Repulse Bay ( principala plaja a Hong Kong-ului ), Cartierul Central, Aberdeen. Pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza libera. Cazare Hong Kong.
Ziua 19. MACAO
Mic dejun. Timp liber in Hong Kong sau, optional, excursie cu vaporasul in Macao, supranumit si Las Vegas-ul Asiei, datorita numeroaselor cazinouri de lux. Vom vizita ruinele Sf. Paul, Muntele Fort si Colinele Perrtta, Insula Taipa, Templul A-Ma, Piata Leal Serrado. Dupa dejunul servit la un restaurant local, timp liber pana la transferul spre port pentru intoarcerea in Hong Kong. Cazare Hong Kong.
Ziua 20. HONG KONG
Mic dejun. Excursie optionala in districtul Kowloon, una din cele mai animate zone turistice cu numeroase baruri, cluburi si restaurante si un veritabil paradis al cumparaturilor. O atractie aparte o constituie Templul Wong Tai, care se va vizita la sosire. Seara tarziu transfer la aeroportul din Hong Kong, imbarcare si zbor spre Istanbul. Se calatoreste pe timpul noptii.
Ziua 21. BUCURESTI
Sosire dimineata in Istanbul si zbor in conexiune spre Bucuresti
EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
- Templul Shaolin din Denfeng ( Luoyang ): 30 €
- Macao cu ferry-boat si pranz inclus: 115 € ( optiunea se face doar inainte de plecare )
- Kowloon in Hong Kong si croaziera panoramica: 45 €
Conditiile Generale de Participare:
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup minim 15 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim pretul se poate majora cu pana la 10%. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice;
In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:
a. 20 % daca retragerea se face pana in 45 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 30 % daca retragerea se face intre 45 - 30 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 50 % daca retragerea se face intre 29 -15 zile inaintea inceperii excursiei;
d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 15 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Rezervarile anulate care beneficiaza de reduceri 'Early Booking' (inscrieri timpurii), sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:
a. 30% daca retragerea se face pana cu cel mult 60 zile inaintea inceperii excursiei
b. 50% daca retragerea se face intre 59 si 30 zile inaintea plecarii
c. 100% daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea plecarii sau daca turistul nu se prezinta la locul de imbarcare in ziua si la ora stabilita.
Clasificarea hotelurilor, a restaurantelor si a croazierei este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile vizitate.
In situatii speciale, agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice, functie de conditii climatice, orare de zbor, trafic etc.
Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Greutatea maxima admisa a bagajelor de cala este de 30 kg la zborurile transcontinentale si 20 kg la zborurile interne. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.
Deoarece in zonele de mare altitudine incluse in traseu se poate manifesta ‘raul de inaltime’, recomandam turistilor consultarea unui medic specialist inainte de inscriere. Excursia traverseaza zone geografice cu altitudini diferite si clima variabila, in conseciinta recomandam haine atat pentru anotimpuri calde ( primavara – vara ), cat si pentru anotimpul racoros, pelerina sau geaca de ploaie si vant, incaltaminte comoda, ochelari de soare, crema solara, alifie impotriva tantarilor. Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria coreeana si mongoleza, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intotdeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu). Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate.
Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.
Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).
In cazul neobtinerii vizei de China / Mongolia, se aplica penalizarile stipulate in conditiile generale de participare – Anexa 1, aferente zilei in care se ridica pasapoartele. De asemenea, taxa de viza si procesare (achitata de catre agentie la banca) nu se restituie de catre Ambasada.
Copiii minori pot calatori doar:
a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.
Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.

Locatie