Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

GPEK020414 - CIRCUIT CHINA

Descriere

Beiljing – Xian – Luoyang – Suzhou – Shanghai Perioada: 02.04 – 13.04.2014 Durata: 9 nopti
Alege programul Cocktail Holidays!

Cazare 9 nopti cu mic dejun, 8 PRANZURI INCLUSE, conform programului detaliat
Vizita oraselor Beijing, Xian, Luoyang, Suzhou, Shanghai
Transport Compania Turkish Airlines, zbor Bucuresti – Beijing, retur Shanghai – Bucuresti, via Istanbul
Tren de noapte intre Beijing si Xian (cabine 4 paturi)
Tren de mare viteza intre Xian si Luoyang
Tren de noapte intre Luoyang si Suzhou (cabine 4 paturi)
Toate costurile intrarilor la obiectivele turistice incluse in program
Ghid local specializat pe toata durata calatoriei
Asistenta in limba romana
BONUS asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Program:

Ziua 1. BUCUREŞTI – BEIJING
Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei la ora 19:50 si imbarcare la cursa companiei aeriene Turkish Airlines 1046 cu decolare la ora 21:50 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la 23:15, trecere prin zona de tranzit a aeroportului pentru imbarcare la cursa TK 27 si decolare la ora 00:35 spre Beijing. Noapte la bord.

Ziua 2. BEIJING
Sosim in Beijing la ora 15.05. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, transfer la hotel. Dupa cazare, timp liber pentru odihna si acomodare cu fusul orar. Seara, cazare Beijing, hotel Dongfang (sau similar).

Ziua 3. BEIJING – PIATA TIANANMEN – ORASUL INTERZIS
Mic dejun.
In prima parte a zilei vom vizita Piata Tiananmen, cunoscuta ca cea mai mare piata centrala din lume cu o multitudine de obiective si constructii importante: Muzeul de Istorie al Revolutiei Chineze, Mausoleul Mao, Turnul Tiananmen. In continuare ne vom deplasa spre faimosul Oras Interzis, un complex arhitectural unic in lume. Aici, in total se gasesc 9.999 de camere, cu una mai putin decat cifra care in traditia chineza simbolizeaza Perfectiunea Divina. Din pacate unele camere, cu mobilier si decoratiuni extraordinare, s-au degradatat in timp. Vom lua pranzul in unul dintre restaurantele locale, apoi vom vizita Templul cerului sau literal Altarul cerului, un complex de cladiri taoiste in sudul Beijingului. Acesta era vizitat de catre imparatii dinastiilor Ming si Quing pentru ceremonii anuale de rugaciune catre Cer pentru o recolta buna. Complexul, numit initial Templul cerului si al pamantului, a fost construit intre 1406 si 1420, pe vremea Imparatului Yongle, acelasi care a construit si Orasul Interzis sau Palatul Imperial Chinezesc. In aceasta zi vom fi martori la ceremonia servirii ceaiului. Seara, optional, va propunem sa luati parte la o reprezentatie deosebita, un demonstratie de Kungfu, veche arta martiala chineza. Seara, cazare Beijing, hotel Dongfang (sau similar).

Ziua 4. BEIJING – MARELE ZID CHINEZESC – CINA TRADITIONALA CU RATA PEKINEZA
Mic dejun.
Astazi vom vizita poate cel mai impunator obiectiv turistic din lume, Marele Zid Chinezesc! o constructie gigantica, considerata dupa volum ca cea mai mare constructie de pe glob. Marele Zid Chinezesc nu este un zid continuu – termenul “Marele Zid Chinezesc” defineste, de fapt, o serie de mai multe fortificatii din piatra si din pamant, construite de-a lungul a 2.000 de ani. Uriasul zid incepe din est, de la trecatoarea Shanhaiguan, si continua pana in zona de vest a Chinei, in zona de lacuri denumita Lop Nur, de-a lungul unui arc care contureaza aproximativ marginea de sud a Mongoliei Interioare in nordul Chinei. Astfel, acest zid leaga intre ele mai multe fragmente de varste diferite. Primele sectiuni din zid au fost construite inca din secolul 5 i.Hr. Dupa pranz, vizita continua cu Mormintele imperiale din dinastiile Ming si Qing, pastrate in conditiîle cele mai bune. Cele 13 morminte ale dinastiei Ming se gasesc in localitatea Changping, situată la circa 70 km nord de centrul orasului Beijing. Pe o suprafată de circa 40 de kmp, inconjurata din trei parti de masive muntoase, sunt presarate mormintele a 13 imparati, 23 de imparatese si numerosi printi, printese si curtezane. Vom vizita Mormantul Dingling al imparatului Zhu Yijun. In urma sapaturilor arheologice, palatul subteran al mormantului are o structura de piatra foarte solida, cu instalatii de canalizare, ceea ce demonstreaza inaltul nivel arhitectonic din vremea respectiva. Dupa amiaza ne intoarce in Beijing unde vom admira panoramic Olympic Venus, Stadionul Olimpic National din Beijing, situat pe o usoara ridicatura de pamant din centrul complexului olimpic. Constructia este opera arhitectilor Jacques Herzog si Pierre de Meuron, castigatori ai Premiului Pritzker din 2001. Un rol important in elaborarea proiectului l-a jucat si artistul contemporan chinez, Ai Weiwei, acesta asigurand consultanta artistica. Seara, optional, va propunem o Cina traditionala cu Rata Pekineza, una dintre cele mai cunoscute mancaruri chineze, o adevarata traditie locala. Seara, cazare Beijing, hotel Dongfang (sau similar).

Ziua 5. BEIJING – PALATUL DE VARA – XIAN
Mic dejun.
Dimineata vom vizita Palatul de Vara Yiheyuan - situat in partea de nord-vest a orasului Beijing, cea mai bine conservata gradina imperiala din China. Palatul de Vara ocupa o suprafata de aproape 300 de hectare si include, in principal, Muntele Longevitatii Milenare si Lacul Kunming. Este o gradina imperiala a dinastiei Qing, ultima perioada a socieţatii feudale din China. In incinta palatului sunt sute de constructii vechi, peste 20 de curti si peste 1.600 de copaci seculari. Templul lui Buda Inmiresmat, Marele Coridor, Strada Suzhou, Podul cu Saptesprezece Arcuri, Parcul de Interes Armonios si Teatrul Mare sunt constructii simbolice ale complexului. Dupa pranz vom avea timp pentru cumparaturi in celebra zona comerciala Silk Alley Market, o experienta deosebita nu numai datorita generoasei ofertă de produse, dar mai ales ca urmare a faptului că aici vin zilnic peste 20 de mii de clienţi, mai mult de jumătate străini. Seara transfer la gara si imbarcare in trenul de noapte catre Xian. Cazare tren cuseta 4 persoane.

Ziua 6. XIAN – SOLDATII DE TERACOTA
Mic dejun.
Dimineata transfer de la gara la hotel. Astazi incepem ziua cu un tur al orasului Xian, apoi vom vizita incredibila armata impietrita de aproximativ 8000 de soldati. Armata de teracota este formata din soldati de lut in marime naturala si se gaseste in mormantul imparatului Qin Shihuangdi care dateaza din anii 210 i.Hr. si (este unul dintre cele mai mari morminte din lume). Soldatii au arme si lanci reale, iar caii si carele de lupta sunt in marime naturala. Armata din teracota a fost descoperita in anul 1974 de un taran chinez care a devenit, in urma descoperirii sale, erou national. In continuare vom vizita Pagoda Micii Gaste Salbatice, inalta de 43 m,construita in sec. al VIII-lea, Pagoda Marii Gaste Salbatice, inalta de 64 m si cu 7 nivele, locul unde au fost traduse in chineza textele sacre de catre calugarul Xuan Zang, dupa ce intoarcerea din India. Dupa amiaza, timp liber pentru cumparaturi in Cartierul Musulman, situat la nord de strada West în centrul orașului. Cartierul cuprinde mai multe blocuri locuite de peste 20.000 de musulmani . Există aproximativ zece moschei în acest domeniu , printre care Marea Moschee din Huajue Lane este cea mai faimoasa. Strada Beiyuanmen, lunga de aproximativ 500 de metri în lungime de la sud la nord, este pavata cu piatră de culoare închisă si inconjurata de clădiri apartinand stilurilor arhitectonice Ming (1368-1644) și Qing (1644-1911). Seara, cazare Xian, hotel Ibis Xian (sau similar).

Ziua 7. XIAN – LUOYANG – TEMPLUL SHAOLIN
Mic dejun
si transfer la gara pentru imbarcarea in trenul de mare viteza (bullet train) spre Luoyang, unul dintre oraşele cele mai vechi ale Chinei şi totuşi unul dintre cele mai moderne, având astăzi o populaţie de peste 6 milioane de locuitori. În anul 25 d.Hr. împăraţii din Dinastia Han de Est (25-220 d.Hr.) au mutat capitala de la Xian la Luoyang sub presiunea unor revolte populare cum au fost cea a “pădurarilor verzi” sau a “sprâncenelor roşii”. Luoyang a fost capitala a 10 dinastii înfloritoare în perioadele Tang şi Song, aici ajungând numerosi negustori şi calugări din diferite ţări asiatice, sau din lumea romană, pierzându-şi insa apoi treptat importanţa odată cu prosperitarea oraşelor de pe ţarm. Odata ajunsi, vom vizita celebrul templu Shaolin Si (Templul Micii Păduri), considerat leagănul celor mai multe dintre artele marţiale asiatice (Kungfu, Karate, Taekwondo, Judo). Templul este situat la 80 de kilometri sud-est de oraş, la capătul vestic al Munţilor Songshan, unul dintre cei cinci munţi sacri ai Chinei, pe care, conform tradiţiei milenare se sprijină “Impărăţia Cerurilor”. Potrivit legendei Templul Shaolin a fost fondat de călugarul indian Bodhidharma, cunoscut de chinezi sub numele de Da Mo, care a sosit la Shaolin în anul 520 d.Hr. rămânând aici să mediteze timp de 9 ani. Aşa a luat naştere “meditaţia zen”, o ramură a budismului urmată mai târziu de cea mai mare parte a japonezilor. Seara cazare Luoyang, hotel New Juhe (sau similar).

Ziua 8. LUOYANG – TEMPLUL CALULUI ALB – GROTELE LONGMEN – SUZHOU
Mic dejun.
Astazi vom vizita Templul Calului Alb (Baima Si), situat la 13 kilometri est de Luoyang, fondat în anul 68 d.Hr., al cărui nume vine dintr-o veche legendă despre doi călugari care aduceau scripturi budiste din India, pe spatele unui cal alb. Acestea au fost de fapt primele texte traduse din sanscrită în chineză. In a doua parte a zilei vom vizita celebrele peşteri budiste de pe malul raului Yi Jiang, cunoscute sub numele de Grotele Longmen (Longmen Shiku), situate la 13 kilometri spre sud şi care reprezintă incontestabil principala atracţie a oraşului. Aici, într-un cadru natural de o rară frumuseţe sunt peste 1300 de grote şi 700 de nişe ce conţin 40 de pagode, 2780 de inscripţii şi peste 100000 de statui şi imagini budiste. Cea mai înaltă statuie are peste 17 metri, iar cea mai mica 2 centimetri. Atracţia principală o reprezintă “Templul venerării strămoşilor” (Fengxian Si), în mijlocul căruia tronează o statuie uriaşă a lui Budha, de 17 metri, terminată in anul 676, în timpul împaratului Gaozong, iar faţa statuii se presupune a fi cea a împărătesei Wu Zetian. Seara transfer la gara si imbarcare in trenul de noapte catre Suzhou. Cazare tren cuseta 4 persoane.

Ziua 9. SUZHOU – GRADINILE LINGERING – SHANGHAI
Mic dejun.
Dis de dimineata ajungem in Suzhou, situat in delta raului Yangtze, orasul strabatut de Marele Canal, vechi de 2.000 de ani, ce leaga Beijingul de Hangzhou. Este cel mai lung canal din lume (1.776 km), fiind considerat, alaturi de Marele Zid, unul din simbolurile ingeniozitatii chineze. Zona este locuita de peste 2.500 de ani, iar orasul a fost intemeiat in anul 514 i.e.n., atunci cand Regele Helu si-a infiintat capitala. Odata cu finalizarea constructiei Marelui Canal, orasul a devenit un punct strategic pentru comertul de pe coasta de sud-est a Chinei. Pentru ca este acoperit de apa in proportie de 42%, orasul Suzhou a fost poreclit, de-a lungul timpului, "Venetia Orientului". Datorita gradinilor sale impresionante, In China exista o vorba din batrani care spune ca, inainte de a vedea frumusetea Paradisului, oamenii au sansa de a vedea orasul Suzhou, supranumit "Raiul pe pamant". Vom vizita Gradina Lingering, una dintre cele patru cele mai cunoscute gradini ale Chinei, datand din timpul Dinastiei Ming. Poarta Pan este singura poarta parte din zidul cetatii ce se pastreaza de acum 2.500 de ani, alaturi de o pagoda veche de 1.000 de ani. Continuam vizita cu Gradina Maestrului Retelelor (Wangshiyuan) un loc de o frumusete extraordinara in care ne armonizam cu natura. Vizitam faimoasa strada de shopping Guan Qian, onorata cu titulatura de una dintre cele 4 celebre strazi pietonale din China. Seara, transfer la Shanghai pentru cazare.

Ziua 10. SHANGHAI – YUYUAN GARDEN – BUND
Mic dejun.
Astazi intreaga zi vom vizita Shanghaiul, cel mai mare oras din China si unul dintre cele mai importante centre comerciale ale Asiei. Orasul are o populatie de 13,5 milioane de locuitori. Shanghai este cel mai mare santier urban de constructii din lume, orasul se mandreste cu peste 640 de zgarie-nori, in timp ce alti 300 sunt in constructie, majoritatea in noul cartier Pudong. Vom vizita gradina Yuyuan, aflata in centrul vechi al orasului, una dintre atractiile turistice reprezentative, fiind etichetata adesea ca o minune a arhitecurii in regiunea de sud a fluviului Yangtze. Constructia ei s-a finalizat in anul 1559, in timpul dinatiei Ming, si se presupune ca ar fi durat aproape 20 ani. In cei 452 ani de existenta gradina Yuyuan a suferit numeroase modificari. O alta atractie a orasului PE CARE NU O VOM RATA ESTE Bund-ul, o promenada pe malul cartierului Puxi, unde era concentrata comunitatea occidentala a orasului. Cele mai multe cladiri din zona sunt construite in stilul neo-renascentist sau neo-clasic, comune in Europa anilor 1890-1920. Zona a fost lasata in paragina la inceputul anilor ’50, dar restaurarea acesteia a inceput in anii ’80. Astazi cele mai multe cladiri sunt ocupate de consulate, banci si companii locale si internationale. Seara optional, va propunem un spectacol de acrobatie chineza, o adevarata arta care s-a dezvoltat in aceasta tara. Seara, cazare Shanghai.

Ziua 11. SHANGHAI – ISTANBUL – BUCURESTI
Mic dejun.
Zi libera la dispozitie pentru ultimele cumparaturi si vizite individuale. Dupa amiaza transfer de la hotel la aeroportul Shanghai pentru zbor Turkish Airlines TK27 catre Istanbul. Decolare la ora 22:45 spre Istanbul. Sosire Istanbul la ora 05:25. Imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1043 catre Bucuresti. Decolare la ora 07:50. Sosire pe aeroportul Henry Coanda (Otopeni) la ora 09:15.

Servicii incluse:

Cazare 9 nopti cu mic dejun, 8 PRANZURI INCLUSE, conform programului detaliat
Vizita oraselor Beijing, Xian, Luoyang, Suzhou, Shanghai
Transport Compania Turkish Airlines, zbor Bucuresti – Beijing, retur Shanghai – Bucuresti, via Istanbul
Tren de noapte intre Beijing si Xian (cabine 4 paturi)
Tren de mare viteza intre Xian si Luoyang
Tren de noapte intre Luoyang si Suzhou (cabine 4 paturi)
Toate costurile intrarilor la obiectivele turistice incluse in program
Ghid local specializat pe toata durata calatoriei
Asistenta in limba romana
BONUS asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Preturile nu includ:

Taxa de viza si procesare 75 €;
Excursiile optionale;
Alte servicii decat cele mentionate in program

Excursii optionale:

Spectacol – demonstratie traditonal chinezeasca de Kongfu (Beijing) 29 €;
Cina traditionala cu Rata Pekineza (Beijing) 49 €;
Spectacol de Circ Chinezesc – Show Acrobatic (Shanghai) 35 €;
(Preturile excursiilor optionale sunt calculate pentru un numar minim de 10 participanti si includ: transfer autocar, bilete de intrare, ghid local, ghid insotitor).

Conditii de realizare:

Tarifele sunt valabile pentru grup minim de 15 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim si sunt numai intre 10 – 15 platitori, pretul pachetului creste cu 75 € / persoana. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat la semnarea contractului de prestari servicii turistice, iar suma va fi achitata cu maxim 14 zile inaintea plecarii.

Conditii de inscriere:

Pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara;
La inscriere turistul achita 50% din valoarea excursiei, iar diferenta cel mai tarziu cu 15 zile inainte de plecare.
Contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la curs BNR din ziua platii + 2%, (coeficient de risc valutar) ;
Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere, sunt specifice programului anexa la contract, care trebuie semnat obligatoriu la inscriere si anume:
Anulare intre data confirmarii serviciilor si cu 30 zile calendaristice inaintea datei de plecare: penalizare 20% din pretul pachetului de servicii;
Anulare intre 30-20 zile calendaristice inaintea datei de plecare : penalizare 30% din pretul pachetului de servicii;
Anulare intre 19-15 zile calendaristice inaintea datei de plecare : penalizare 50% din pretul pachetului de servicii;
Anulare intre 14-8 zile calendaristice inaintea datei de plecare : penalizare 80% din pretul pachetului de servicii;
Anulare cu pana la 7 zile calendaristice inaintea datei de plecare : penalizare 100% din pretul pachetului de servicii;
ATENTIE Biletele de avion sunt nerambursabile si nemodificabile din momentul emiterii lor.
Corectitudinea numelor si a datei de nastere intra in responsabilitatea agentiei/ agentului care a efectuat inscrierea, iar orice modificare de nume sau de data se taxeaza cu 10 €/modificare/persoana;
Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si functie de disponibilitatile de moment (in general cazare dupa ora 14:00 si predare pana in ora 12:00);
Hotelierii solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex.mini bar/frigider, seif). Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
Categoria hotelului, a restaurantului si a mijloacelor de transport turistic, este cea acordata de ministerul de resort local;
Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac doar pe perioada sejurului!
ATENTIE Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare – carte de identitate (pentru tarile UE) sau pasaport valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara ! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin. Documentele necesare calatoriei pentru minorii insotiti de un singur parinte sau nici unul le gasiti la www.politiadefrontiera.ro . Conform legislatiei in vigoare, copiii si infantii (pana la 14 ani) calatoresc DOAR CU PASAPORT !!!
Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport sau a serviciilor suplimentare, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (compania aeriana, unitatile de cazare);
Compania aeriana are dreptul de a modifica orarul de zbor, prin urmare, agentia noastra nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea mentionata in programul excursiei;
DOCUMENTELE DE CALATORIE (bilet de avion + voucher cazare sau alte servicii la sol) STAU IN PERMANENTA LA CONDUCATORUL DE GRUP CARE INSOTESTE GRUPUL DE LA INTALNIREA DIN AEROPORTUL OTOPENI INAINTEA PLECARII PANA LA SOSIREA LA OTOPENI.
Informatiile necesare turistilor pt plecare impreuna cu biletul de avion de grup se vor transmite turistilor cu aproximativ o saptamana inaintea plecarii.

Bine de stiut:

- China este a treia tara ca marime din lume, dupa Canada si Rusia si este situata in partea de est a Asiei, fiind marginita la est de Oceanul Pacific. Capitala Chinei este Beijing, cel mai important centru comercial, cultural, politic si educational. Desi este unul dintre orasele antice ale Chinei, in prezent se afla in topul celor mai dezvoltate orase din lume, cu numeroase cladiri zgarie-nori si cu centre comerciale imense si aglomerate. Centrul orasului e dominat de acoperisurile galbene ale Orasului Interzis, cel mai bine pastrat palat imperial. Simbolurile orasului sunt: Piata Tiananmen, cea mai mare piata centrala din lume, Templul Raiului, cel mai mare complex pentru sacrificii din lume, unde imparatul aducea anual sacrificii in prima luna a calendarului chinezesc si Opera din Beijing, cu o vechime de peste 200 de ani, foarte populara in sec. XIX, in timpul dinastiei Qing, fiind cunoscuta ca unul din cele mai mari sisteme teatrale din lume. La inceput reprezentatiile puteau fi urmarite doar de membrii familiei regale, insa cu timpul s-a permis si accesul publicului.

- Shanghai este locul ideal pentru cumparaturi, mai ales datorita posibilitatii de targuire. Cea mai cunoscuta strada comerciala este Nanjing Lu, aflata in centrul orasului. In Piata Xiangyang se gasesc de la haine pana la bijuterii si la jocuri pe calculator, majoritatea copii ale marilor firme, la preturi scazute.

- Se estimeaza ca pana in 2025, China va avea mai multi zgarie-nori decat 10 orase de talia new york-ului la un loc – chinezii vor amenaja 40 de miliarde de metri patrati de spatii pentru birouri si locuit, in cinci milioane de imobile. 50.000 dintre aceste cladiri vor fi zgarie-nori, echivalentul a 10 orase de talia new york-ului

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.