Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Cracovia si Lvov din Suceava

CRACOVIA ȘI LVOV
CIRCUIT AUTOCAR DIN SUCEAVA
PLECĂRI DISPONIBILE: 09.06.2022


ZIUA 1 || SUCEAVA – Satu Mare – Kosice (Slovacia) Plecare din SUCEAVA către Piatra Neamț (pentru preluare de turiști) după care deplasare pe traseul Satu Mare – Kosice, al doilea oraș ca mărime din Slovacia. Kosice se remarcă de departe prin arhitectura sa gotică, prin centrul vechi deosebit ce vibrează datorită numeroaselor magazine și pub-uri. În Kosice vom vizita Piața Centrală (una din cele mai frumoase din Europa), dar și Catedrala Sfânta Elisabeta, cea mai mare din Slovacia și cea mai estică catedrală gotică din Europa. Să nu uităm totodată ca în Kosice s-au făcut în ultimii ani numeroase investiții în infrastructură și nu numai pentru că în 2013 acest oraș a fost numit ca fiind Capitala Culturală Europeană. Seara ne cazăm în Kosice, hotel 3*.

ZIUA 2 || Kosice – Zakopane – Cracovia (Polonia) Dimineața servim micul dejun inclus în program, după care plecăm spre Cracovia. În această dimineața se poate face o excursie opțională în stațiunea Zakopane. Este vorba de un oraș special prin arhitectură, denumită ca stil chiar Zakopane, ceea ce presupune un stil arhitectural special și traditional, cu clădiri din lemn construite de gorali – populație pastoral de origine valahă al căror dialect polonez cuprinde foarte multe cuvinte asemănătoare cu cele din limba română. Programul continua cu deplasare către Cracovia, inima Poloniei și fosta reședință a tuturor regilor polonezi. Odată ajunși în Cracovia, vom face face un tur al metropolei și vom vizita celebra piață medieval – Rynek Glowny – aflată pe lista patrimoniului UNESCO. Aici vom putea vizita celebrele magazine de blănuri și chihlimbar. Turul pietonal va continua cu vizită la Biserica Sfânta Maria cu unul dintre cele mai mari altare de lemn din Europa și care conține și o superbă sculptură gotică (cea mai mare din lume), iar tavanul este pictat cu o nuanță unică de albastru (echivalentul albastrului de Voroneț). Din program mai face parte vizitele la Biserica Sfânta Barbara, Hala de Țesături, Turnul Primăriei, eleganta stradă Florianska, fortul Barbacan – unul dintre simbolurile orașului. În final, vom ajunge și pe dealul regal Wavel, unde se află Castelul Wawel – locul de înmormântare al mai tuturor personalităților regale din Polonia și Catedrala Wawelska, sanctuarul national al Poloniei. Seara cazare în Cracovia.

ZIUA 3 || Cracovia (Polonia) Dimineata mic dejun, după care continuăm să vizităm centrul istoric al orașului. Opțional, recomandăm o excursie la cel mai mare lagăr de concentrare și exterminare construit de naziști, situat la Auschwitz II – Birkenau. Este o excursie încarcată de dramă, istorie ce vă va arăta ceea ce a mai rămas din cel mai odios loc de pământ în cel de-al doilea război mondial. După prânz, vom reveni în Cracovia unde veți avea timp liber pentru explorarea pe cont propriu a orașului sau pentru cumpărături. Seara, cazare în Cracovia.

ZIUA 4 || Cracovia – Lvov (Ucraina) Mic dejun. Deplasare către regiunea istorică Galiția, acolo unde vom zăbori în Lvov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina. Aici vom efectua tururl orașului și vom vizita pe rând centrul istoric/piața centrală denumită Ploshcha Stryj – ce datează din secolul XIV, Biserica Armenească, Catedrala Latină, Capela lui Boim, Catedrala Sfântul Gheroghe, Opera. Seara, cazare în Lvov.

ZIUA 5 || Lvov – Cernăuți – SUCEAVA Mic dejun dimineața în Lvov. Plecăm spre Cernăuți, unde vom face un tur de oraș care va include vizite la Mitropolie, Teatrul și Universitatea. La 1940, după preluarea sovietică din nordul Bucovinei, teritoriul a fost atașat în Republica Socialistă Sovietică Ucraineană și limba primară în universitate a devenit ucraineana. Universitatea a fost redenumita în Universitatea de Stat din Cernăuți. In 1989 universitatea a luat numele lui Yuriy Fedkovych pentru a onora un scriitor proeminent ucrainean, originar din Bucovina. După vizite vom oferi timp liber la dispozitia turiștilor pentru ultimele cumpărături (mențiune - Cernăuți este renumit pentru prețurile foarte mici la diverse produse alimentare și nu numai). Dupa amiază ne continuăm drumul spre casă și vom ajunge în Suceava în cursul serii, în funcție de trafic și formalitățile vamale.

Tariful include:
· Transport autocar, dotat cu aer condiţionat;
· Cazare 4 nopţi în hoteluri de 3*** conform program;
· 4 mic dejun;
· Tururile pietonale și vizitele la obiectivele din program în Kosice, Cracovia, Lvov și Cernăuți (taxele de intrare la obiective se plătesc separat la fața locului de catre turisti);
· Asistenţă turistică din partea agenţiei (însoțitor de grup roman pe tot parcursul circuitului).

Tariful nu include:
· Intrările la obiectivele turistice cu ghid local + asigurari de calatorie medicale si storno cu protectie covid inclusa.
· Excursiile opționale;
· Taxe de oraș (se achită direct la recepția hotelurilor)
· Alte cheltuieli personale.

Acte necesare:
· Paşaport valabil IMPORTANT:

· Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
· Pentru un grup mai mic de 40 persoane, tariful se recalculează.
· Agenția de turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice şi ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

EXCURSII OPȚIONALE POSIBILE:
· ZAKOPANE – 10 EURO/persoană;
· AUSCHVITZ II – BIRKENAU – 20 EURO/persoană.


PREȚ: 279 EURO/PERSOANĂ

TERMENE DE PLATA: - 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului; - 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inaintea plecarii; - 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare. CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI: - Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare; - 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare; - 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.