Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

ISTANBUL – ORAȘUL DE PE DOUĂ CONTINENTE

ISTANBUL – ORAȘUL DE PE DOUĂ CONTINENTE
CIRCUIT AUTOCAR DIN SUCEAVA ȘI BOTOȘANI
PLECĂRI DISPONIBILE: 16 septembrie 2022


ZIUA 1 || SUCEAVA – Stara Zagora (Bulgaria) Plecare din SUCEAVA la ora 06.00 pe traseul Bacău - Focșani – Bucureşti (centură) – Giurgiu – Stara Zagora. Cazare în Stara Zagora – hotel 4****.

ZIUA 2 || Stara Zagora – Istanbul Mic dejun. Ne continuăm drumul pe traseul Harmanli – Edirne (cunoscut și că Adrianopol din cărțile de istorie, fostă capitală a Imperiului Otoman), oraș ce găzduiește Moscheea Selimiye una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane (datorită celor 999 ferestre). Moscheea, de o frumusețe rară, este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO și, din acest motiv, o vom vizită atât la interior cât și din exterior. Sosire în Istanbul în jurul orei 16.00. (BONUS) tur panoramic cu autocarul în Istanbul (se traversează Strâmtoarea Bosfor dinspre Europa spre Asia și invers). Cazare în Istanbul – hotel 3*** (condiții de 4 stele).

ZIUA 3 || Istanbul Mic dejun. În cursul dimineţii, cu ajutorul mijlocului de transport în comun, vizităm împreună cu ghidul nostru local cele mai importante splendori ale fostei capitale otomane, unicul oraș întins pe două continente (Europa și Asia). Începem cu o vizită la Palatul Dolmabahce (supranumit Versailles-ul Istanbulului, cel mai mare palat din Turcia) din frumosul cartier Beșiktaș, unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit în secolul 19, fosta reședință a liderului suprem Mustafa Ataturk. Continuăm cu piața Taksim, poate cea mai importantă piațetă a Istanbulului și cu celebra stradă comercială Istiklal, acolo unde vom putea observă fără mari eforturi adevăratul PULS al Istanbulului. Nu vor lipsi din program opririle la turnul Galata, podul Galata acolo unde putem savura un sandvich cu pește așa cum numai în Istanbul se mănâncă și celebrul Bazar de Mirodenii, unic în lume. Pentru după-amiază vă recomandăm o croazieră opționala pe strâmtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagră de Marea Marmara, ocazie cu care puteți admira ambele maluri ale Istanbulului - european și asiatic, dar și faimoasele obiective turistice ale orașului, Galata și Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce. Cazare în Istanbul – hotel 3*** (condiții de 4 stele).

ZIUA 4 || Istanbul Mic dejun. Această zi este dedicată unui nou tur pietonal de grup cu ghidul local. În program vom avea Biserica Bizantină Sfânta Sofia (Hagia Sophia, simbolul arhitecturii Bizantine fiind pentru aproape 1000 de ani cea mai mare catedrala din lume) și Palatului Topkapi - fostul palat al sultanilor și actualul Muzeu Național al Turciei, care adăpostește exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul, sabia lui Ștefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuăm cu Piața Sultanahmet acolo unde vom face o pauză pentru a savura o înghețată mai specială atât prin compoziție, gust, cât și prin felul de servire/prezentare. Se numește dondurma și cu siguranță vă va rămâne în minte și în inimă pentru totdeauna! Continuăm cu vizită la Moscheea Albastră (Sultanahmet Mosque, construită între anii 1609 - 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, cea mai mare moschee din Istanbul), Basilica Cisternă (cunoscută și că Palatul scufundat), Hipodromul unde acum se află: Fântână lui Wilhem ÎI (numită și Fântână germană), Obeliscul Egiptean, Coloana Șerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul și Moscheea Suleymanyie (aici se găsește mormântul lui Suleyman Magnificul, cel care a ridicat zidurile actuale ale Ierusalimului în sec.XVI). Cazare în Istanbul – hotel 3*** (condiții de 4 stele).

ZIUA 5 || Istanbul Mic dejun. Dimineață timp liber la dispoziția turiștilor sau OPȚIONAL croazieră pe Marea Marmara cu ferryboat-ul către Insula Prințului cunoscută de localnici sub numele de Buyukada, loc de basm aflat la o “aruncătură de ancoră de Istanbul” și unde mașinile sunt total interzise, principalul mijloc de transport fiind trăsura cu cai. Vilele elegante din lemn, sunetul trăsurilor trase de cai, străduțele înguste și pădurile de pini, crează o atmosfera unică și un aer aparte al Insulei. Întoarcere în Istanbul pentru o sesiune de shopping sau doar pentru vizită în Marele Bazar - inima comercială a Istanbulului și obiectivul turistic numărul 1 din punct de vedere al numărului de turiști. Cazare în Istanbul – hotel 3*** (condiții de 4 stele).

ZIUA 6 || Istanbul - SUCEAVA Mic dejun. Plecare spre România la ora 08.00 dimineață după micul dejun. Vom merge “întins” pe același traseu către Bacău/Suceava, unde vom ajunge în cursul nopții (spre dimineața zilei următoare), în funcţie de formalităţile vamale şi trafic.

Tariful include:
· Transport autocar, dotat cu aer condiţionat;
· Cazare 4 nopţi în hoteluri de 3**** în ISTANBUL, camere duble, baie proprie, tv (conditii foarte bune);
· Cazare 1 noapte în hotel de 4**** în STARA ZAGORA, camere duble, baie proprie, tv;
· 5 mic dejun;
· Tururile pietonale și vizitele la obiectivele din program (taxele de intrare la obiective + prețul pentru mijlocul de transport în comun-tramvai se plătesc separat la fața locului de catre turisti)
· Asistenţă turistică din partea agenţiei (însoțitor de grup roman pe tot parcursul circuitului).
· Ghid local vorbitor de limba română pentru tururile pietonale și excursiile opționale.
· BONUS! Pentru înscrierile de până la 28.02.2022 – asigurări medicale de călătorie cu protecție COVID-19 inclusă.
· BONUS! Pentru toate înscrierile, indiferent de dată, tur panoramic de Istanbul cu autocarul!

Tariful nu include:
· Asigurare medicală şi Asigurare Storno (indiferent de vârstă), opțională însă recomandată;
· Intrările la obiectivele turistice și excursiile opţionale;
· Preț bilet tramvai pentru turul din ziua 3 și 4.
· Alte cheltuieli personale.

Acte necesare:
· Paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii din excursie.

IMPORTANT:
· Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
· Pentru un grup mai mic de 40 persoane, tariful se recalculează.
· Agenția de turism poate schimba ordinea obiectivelor turistice şi ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.

EXCURSII OPȚIONALE POSIBILE:
· CROAZIERA PE BOSFOR – 25 EURO/PERSOANA;
· CROAZIERA INSULA PRINȚULUI – 50 EURO/PERSOANA (include plimbare cu trăsura și masa de prânz)

· Observație. Excursiile opționale se organizează pentru minim 25 persoane solicitante. ÎMBARCĂRI ȘI DEBARCĂRI TURIȘI DIN/ÎN: BOTOȘANI, SUCEAVA, FĂLTICENI, ROMAN și BACĂU.

PREȚ: 298 EURO/PERSOANĂ

CONDIȚII DE PLATĂ: avans 50 euro/persoană, iar diferența se va achita cu până la 21 zile înainte de plecare.
CONDIȚII DE ANULARE LA INIȚIATIVA TURISTULUI: anulare până la 21 zile înainte de plecare = penalizare 50 euro/persoană. Anulare cu mai puțin de 21 zile înainte de plecare = penalizare 100%.

IMPORTANT! DACĂ DIN CAUZA PANDEMIEI, GRANIȚELE VOR FI ÎNCHISE ȘI NU SE VA PUTEA CĂLĂTORI, AGENȚIA ORGANIZATOARE GARANTEAZĂ RAMBURSAREA TUTUROR SUMELOR ACHITATE SAU REPROGRAMAREA VACANȚEI!!!